Είστε εδώ: Αρχική / 5 συμβουλές για να εκπαιδεύσετε με επιτυχία το κατοικίδιό σας

5 συμβουλές για να εκπαιδεύσετε με επιτυχία το κατοικίδιό σας

Ιούλ 26, 2022

Είστε έτοιμοι να αρχίσετε να μαθαίνετε τα βασικά στο κατοικίδιό σας; Είτε έχετε γάτα είτε σκύλο, αυτές οι 5 συμβουλές εκπαίδευσης μπορούν να σας βοηθήσουν:

Έχετε υπομονή και θετική στάση

Ο εγκέφαλος των κατοικίδιων μας δεν λειτουργεί όπως ο δικός μας, οπότε φροντίστε να έχετε αρκετή υπομονή με το κουτάβι ή το γατάκι σας. Τα ζώα κάνουν λάθη όπως και οι άνθρωποι και ορισμένες συμπεριφορές μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να μάθουν από άλλες. Λάβετε υπόψη ότι τα νεαρά κατοικίδια ή τα μεγαλύτερα κατοικίδια που μπορεί να μην είχαν εκπαιδευτεί στο παρελθόν μπορεί να μην καταλάβουν αμέσως την έννοια του «όχι». Μείνετε θετικοί και ενθαρρύνετε το κατοικίδιό σας και σύντομα θα κατακτήσει τα νέα του κόλπα!

Αποφύγετε τους αντιπερισπασμούς

Πριν ξεκινήσετε τις προπονήσεις σας, προσπαθήστε να αποφύγετε τυχόν αντιπερισπασμούς. Η τηλεόραση, η μουσική, η ομιλία ή οι εξωτερικοί ήχοι μπορούν να τραβήξουν την προσοχή του κατοικίδιου σας μακριά από εσάς. Βρείτε ένα ήσυχο μέρος όπου μπορείτε να συγκεντρωθείτε εσείς και το κατοικίδιό σας και ενημερώστε τους ανθρώπους του νοικοκυριού σας ότι εσείς και το κατοικίδιό σας εκπαιδεύεστε, ώστε να μην σας διακόπτουν.

Χρησιμοποιήστε εκπαίδευση που βασίζεται στην ανταμοιβή και αποφύγετε την τιμωρία

Πάρτε μερικές νόστιμες λιχουδιές (μπορείτε να ζητήσετε από τον κτηνίατρό σας υγιεινές συστάσεις) και ετοιμαστείτε να ξεκινήσετε την προπόνηση. Η επιβράβευση του κατοικίδιου ζώου σας με λιχουδιές ή επαίνους μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση μιας σχέσης αγάπης μεταξύ των δύο σας. Προσπαθήστε να διατηρείτε τη φωνή σας ήρεμη ενώ προπονείτε τους μικρούς φίλους σας. Μια απειλητική φωνή μπορεί να κάνει το κατοικίδιο ζώο σας να αναπτύξει αντιδράσεις που βασίζονται στον φόβο. Αυτή η αρνητικότητα μπορεί να είναι αγχωτική για το κατοικίδιο ζώο σας και μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα αργότερα. Εάν το κατοικίδιο σας συμπεριφέρεται άσχημα, προσπαθήστε να αποκρύψετε λιχουδιές ή επαίνους αντί να χρησιμοποιήσετε τιμωρία που βασίζεται στον φόβο.

Κρατήστε τις προπονήσεις σύντομες

Οι γάτες και οι σκύλοι δεν μπορούν να συγκεντρωθούν όσο μπορούμε. Μπορείτε να προσαρμόσετε το εύρος της προσοχής τους κρατώντας τις προπονήσεις σας σύντομες και εστιασμένες. Επιδιώξτε να κρατήσετε τις συνεδρίες διάρκειας περίπου 15 λεπτών και συγκεντρωμένες σε μία μόνο εργασία ή συμπεριφορά και να τελειώσετε με μια επιτυχημένη προσπάθεια. Μόλις το κατοικίδιό σας αποκτήσει μια νέα συμπεριφορά, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε την επόμενη!

Να είστε συνεπείς

Οι συνεχείς προπονήσεις θα διευκολύνουν τη διαδικασία για εσάς και τα κατοικίδιά σας. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε τα ίδια σήματα, συνθήματα ή λέξεις για συμπεριφορές που θέλετε να επιβάλλετε. Προσπαθήστε να αποφύγετε τη χρήση πολλών λέξεων για την ίδια ενέργεια, καθώς αυτό μπορεί να μπερδέψει τους μικρούς φίλους σας, αλλά μη διστάσετε να αλλάξετε τις ανταμοιβές που δίνετε στο κατοικίδιό σας! Το κουτάβι ή το γατάκι σας θα λατρέψει να δοκιμάσει νέες λιχουδιές όταν μάθει ένα νέο κόλπο.

Θυμηθείτε να διασκεδάσετε!

Η εκπαίδευση κατοικίδιων δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά με επιμονή, προγραμματισμό και πολλή αγάπη, το κατοικίδιο ζώο σας θα εκπαιδευτεί πλήρως σε ελάχιστο χρόνο.

Καλέστε μας: 210 6623 307, 697 76 33 201
Στείλτε μας το μήνυμά σας: info@catsndogs.gr
Καλέστε μας: 210 6623 307, 697 76 33 201
Στείλτε μας το μήνυμά σας: info@catsndogs.gr